Polentové lívanečky s ovocem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Svačiny
  • Snídaně
Sladká snídaně i sladká tečka po nedělním obědě. Polentové lívanečky se sezónním ovocem jsou velmi rychlé a chutné. Kromě toho je velmi snadné je připravit, a tak je jistě zvládne i naprostý začátečník.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 ml
Čerstvé mléko plnotučné
150 g
Kukuřičná polenta
50 g
Třtinový cukr

Smažení
Olej

Na dodělání
Zakysaná smetana
3 lžíce
Moučkový cukr
Sezónní ovoce

Příprava

1
V kastrolu přiveďte k varu mléko, postupně̌ přisypávejte polentu a pozvolna umíchejte řídkou kaši.
2
Oslaďte ji a odstavte z plamene.
3
Ještě̌ teplou kaši lijte do rozehřáté pánve (lívanečníku) s olejem do tvaru malých placiček a usmažte z obou stran dozlatova.
4
Na závěr je můžete dát do trouby na 200 °C na cca 6 minut, aby byly ještě̌ křupavější. Podávejte se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem.