Pomalu pečený bůček


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Křupavá kůrčička a šťavnaté kousky masa. Přesně takový je pomalu pečený bůček a právě takovému zvládne odolat jen málo masožravců. Sice není hotový za pár minut, ale čekání se rozhodně vyplatí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1300 g
Vepřový bok špička
2 lžičky
Sůl
2 lžičky
Granulovaný česnek
0.5 lžičky
Sladká červená paprika
1 lžíce
Hořčice plnotučná
4 lžíce
Slunečnicový olej s vitaminem D

Příprava

1
Předehřejte si troubu na 200 °C.
2
Velmi ostrým nožem nařízněte kůži masa tak, aby vznikly tvary kosočtverců.
3
Maso posolte, posypte granulovaným česnekem a paprikou a vetřete koření do masa, pak ho celé obalte v hořčici a nalijte na něj 2 lžíce oleje.
4
Zbývající olej přidejte do pekáče a takto připravené maso vložte do předehřáté trouby.
5
Po 20 minutách, až kůže trochu zhnědne, snižte teplotu a pečte další 3 hodiny při 150 °C.
6
Zvyšte teplotu na 200 °C a opékejte ještě 20 minut.
7
Vytáhněte maso z trouby, nechte asi 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte a podávejte.