1. home
  2. Recepty
  3. Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Těsta a pečení
Lahodná chuť a sytě červená barva. To je red velvet dort, který se rozšířil do světa z Ameriky. My pro vás máme tentokrát recept na red velvet cupcaky, které můžete připravit drahé polovičce jako valentýnské překvapení.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na 9 kusů

Těsto
100 g
Hladká pšeničná mouka
1 lžička
Kakao
0.5 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Jedlá soda
1 špetka
Sůl
85 g
České máslo 84 % mléčného tuku
80 g
Třtinový cukr
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
2 lžičky
Přírodní vanilkový extrakt
90 g
Kysané podmáslí
Červené gelové barvivo

Krém
80 g
Polotučný tvaroh ve vaničce
60 g
Čerstvý smetanový sýr
15 g
Moučkový cukr
Vanilka
Citronová kůra

Příprava

1
Všechny suroviny z lednice odvažte a nechte na pracovní ploše odpočívat. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout do pokojové teploty.
2
Košíčky na cupcaky, které nejsou samonosné, položte do plechu na muffiny.
3
Do malé mísy prosejte hladkou mouku, nealkalizované kakao, kypřicí prášek, sodu a špetku soli.
4
Do střední mísy nalijte tekuté máslo pokojové teploty a přisypte k němu třtinový cukr. Metličkou promíchejte. Přilijte domácí vanilkový extrakt a opět promíchejte. Vejce rozklepněte, žloutky přidejte ke směsi másla s cukrem a bílky klepněte do nádoby, kde je budete později šlehat do tuhého sněhu.
5
Směs opět promícháme. Pramínkem přilívejte podmáslí pokojové teploty a neustále míchejte. Vmíchejte vanilku a červené barvivo. Barvivo přidávejte postupně podle toho, jak chcete výsledné cupcaky červené. (Každé barvivo je trochu jiné).
6
Troubu předehřejte na 180 °C horní a dolní ohřev, rošt položte do středu trouby.
7
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, jehož první třetinu stěrkou přesuňte do směsi a ledabyle rozmíchejte, abyste si směs naředili. Zbylé dvě třetiny přidejte do těsta postupně a tentokrát již sníh opatrně do těsta vmíchejte, aby bylo výsledné těsto co nejvíce nadýchané. Těsto ihned rovnoměrně rozlijte do košíčků na muffiny. Pokud máte malé košíčky, zaplníte jich nejspíš 10. Pokud větší košíčky, pak jen 8. Skvěle se košíčky plní pomocí lžíce na zmrzlinu s výklopným mechanismem.
8
Pečeme zhruba 17–19 minut. Záleží na vaší troubě a na tom, jak velké košíčky máte.
9
Upečené muffiny vyjměte z trouby a po pár minutách je přesuňte na chladicí mřížku, aby se v plechu nezapařily. Nechte je plně vychladnout.
10
Zatímco horké muffiny chladnou, vyšlehejte mixérem všechny suroviny na krém do tuhého krému. Ten přesuňte do cukrářského sáčku. Můžete použít velkou kulatou trezírovací špičku, anebo sáček ustřihnout tak, aby měl průměr otvoru zhruba 2 cm.
11
Krém navrstvěte na muffin pokojové teploty, špičku zmáčkněte malinou a čepici cupcaku dozdobte najemno nastrouhanou kůrou z citronu a drobinkami jednoho muffinu, který obětujete pro ozdobení všech čepic cupcaků. Můžete ihned servírovat anebo uchovat v krabici bez přístupu vzduchu v lednici.