Hovězí roštěná s cibulí


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Syté jídlo, kterým nepohrdne žádný milovník kvalitního masa. Hovězí roštěná totiž patří k těm nejlepším. Křupavá osmažená cibulka dodává celému ten správný šmrnc. Když hotové hovězí roštěnky doplníte restovanými brambory, úspěch je zaručen.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

800 g
Hovězí roštěná
2 ks
Cibule žlutá
1 lžíce
Hladká mouka
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
2 lžičky
Hořčice plnotučná
2 lžíce
Zeleninový vývar
Slunečnicový olej s vitaminem D
Sůl
Pepř

Příprava

1
Roštěnky po obou stranách opatrně naklepejte a dejte pozor, aby se nepotrhala masová vlákna. Aby se vám hovězí steaky při tepelné úpravě nekroutilo, udělejte na okrajích zářezy, vzdálené od sebe 2 cm. Maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
2
V hluboké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm plátky hovězího masa z obou stran (z každé strany asi 2 minuty). Vyjměte, vložte do alobalové fólie a přesuňte do vyhřáté trouby. Do výpeku přidejte hořčici a vývar.
3
Přiveďte k varu, nechte propojit, prošlehejte vidličkou a dotáhněte solí a pepřem. V jiné pánvi rozehřejte slunečnicový olej a dozlatova na něm osmažte kroužky cibule. Plátky hovězího masa vraťte do výpeku a nechte chvíli prohřát.
4
Roštěnky vložte do nahřátých talířů, přelijte omáčkou a posypte smaženými cibulovými kroužky. Jako přílohu podávejte orestované brambory.