1. home
  2. Recepty
  3. Rustikální bageta plněná pečenou šunkou

Rustikální bageta plněná pečenou šunkou


recipes.details.information.totalcookingtime
30 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Svačiny
  • Snídaně
Kombinace sladké a slané chuti mnoho lidí neláká. Věřte ale, že spojení sladkého medu s říznou hořčicí, čerstvá zelenina, kvalitní šunka a pečivo, to jsou základy, na kterých se dá stavět výjimečná svačina na cesty, ale i chutné pohoštění na piknik s přáteli.

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

1 balení
Pečená šunka nejvyšší jakosti
1 ks
Rustikální bageta
Lollo biondo
Lollo rosso
1 ks
Křepelčí vejce
50 g
Grilované papriky
1 hrst
Červená řepa listy
2 lžíce
Hrubozrnná hořčice
1 lžíce
Med květový český
Tymián
Mlýnek pepř čtyř barev
Olej

recipes.details.steps.title

1
Na pánvi s kapkou oleje opečte plátky šunky.
2
Rozkrojte bagetu, vnitřkem ji položte na pánev a opečte do křupava.
3
V malé misce smíchejte med, hořčici, jemně nasekaný tymián, mletý pepř a vše promíchejte.
4
Listy salátu pečlivě omyjte, osušte v utěrce a natrhejte na menší kousky.
5
Do rozehřáté pánve s kapkou oleje opatrně rozklepněte křepelčí vajíčko.
6
Stačí minuta na pánvi, žloutek by měl zůstat tekutý.
7
Na obě strany bagety naneste hořčičný dresing a střídavě prokládejte salát se šunkou.
8
Na závěr přidejte křepelčí vajíčko, jako pomyslnou třešničku na dortu a vychutnávejte.

recipes.details.similar