Šafránové risotto s marinovaným uzeným lososem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
Abyste si mohli dopřát pravé italské krémové risotto, rozhodně nemusíte do drahé italské restaurace. Bez problému ho zvládnete připravit ve vlastní kuchyni, vystačíte si totiž jen s několika ingrediencemi. A navíc, jedna sklenka vína při vaření také není k zahození. Hotové risotto si můžete doladit přesně podle svých představ, ale kombinace šafránu a marinovaného lososa je u nás na prvním místě!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Rissoto rice
4 ks
Cibule šalotka
200 ml
Bílé víno
1 l
Zeleninový vývar
1 špetka
Šafrán
2 lžíce
Olej
60 g
Strouhaný parmazán
20 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Sůl
Pepř

Příprava

1

POSTUP ŠAFRÁNOVÉ RISOTTO

Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zesklovatět v rendlíku.
2
Přidejte rýži a lehce ji asi 4 minuty restujte.
3
Rýži podlijte bílým vínem, počkejte, než se voda částečně odpaří a poté postupně dolévejte zeleninovým vývarem.
4
Důležité je vývar přilívat postupně, jakmile se předchozí množství odpaří, přilijte další.
5
Vývar tak spotřebujete asi v sedmi až deseti krocích.
6
Rissoto ochuťte špetkou kvalitního šafránu a zamíchejte.
7
Když je rýže měkká, vmíchejte do ní parmazán a rendlík stáhněte z plotny.
8
Na závěr do pokrmu vmíchejte studené máslo a přidejte sůl a pepř.
9
Ozdobte lososem, estragonem, hráškem a parmazánem.
10

POSTUP MARINOVANÝ UZENÝ LOSOS V LIMETKOVÉ ŠŤÁVĚ A ESTRAGONU

V menší misce smíchejte olej, šťávu z půlky limety a sůl.
11
Vše promíchejte a přidejte nasekaný estragon.
12
Plátky uzeného lososa nechte naložené v marinádě minimálně dvě hodiny.
13
Takto naloženého lososa podávejte s připraveným rissotem, ale výborný je i jen s opečeným toastem.