Sendvič s Pražskou šunkou od kosti


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
Představte si kvalitní tradiční ingredience v netradičním spojení. Mluvíme o kombinaci šunky od kosti se sýrem, která ještě nikdy nikoho na světě neurazila. Když si dopřejete o pár minut na přípravu navíc, vykouzlíte i originální rajčatovou salsu, která ve spojení s lahodným rozteklým sýrem posune váš sendvič o úroveň výš.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Pražská šunka od kosti
Máslový toustový chléb
100 g
Plátkový sýr Eidam 30%
2 stroužky
Česnek
200 g
Sekaná rajčata
35 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 hrst
Tymián
1 ks
Cibule žlutá
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve si připravte rajčatový dip.
2
Nakrájejte si cibuli na kostičky a na másle ji zpěňte dozlatova, přidejte krájená rajčata a nasekaný tymián.
3
Na mírném plameni pak nechte vše pod pokličkou probublávat asi 15 minut.
4
V závěru přidejte prolisovaný česnek, osolte a opepřete.
5
Na grilovací pánvi opečte jednotlivé plátky toustového chleba.
6
Jednu stranu toastu potřete ještě teplým rajčatovým dipem.
7
Položte plátek eidamu, navrstvěte šunku a obložte druhým plátkem eidamu spolu s druhým plátkem toustového chleba.
8
Takto připravený toust spojte párátkem a 5 minut zprudka zapečte v troubě.