Máte rádi osvěžující sorbety? Zkuste ten náš malinový, doplněný o smaženou pochoutku! Určitě nebudete litovat a ještě zazáříte před návštěvou. Recept na 2 porce.
Suroviny na
porce
2 ks
Banány
300 g
Mražené maliny
2 lžíce
Med květový
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 lžíce
Hladká mouka
Vanilkový lusk
1 lžíce
Moučkový cukr
200 ml
Kokosový olej
1
accessibility.recipes.cookingstep
Nejprve si připravte těsto.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Do větší mísy rozklepněte vejce a bílek dejte na stranu.
3
accessibility.recipes.cookingstep
K žloutku do mísy přidejte mléko, mouku a moučkový cukr.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože vyberte semínka, která přidejte do těsta.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Ve větší míse z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Aby se sníh povedl, musí být miska i metla dokonale čisté a suché.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Pro jistější výsledek přidejte špetku soli.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Pevný sníh pak opatrně vmíchejte do těsta jako poslední ingredienci.
9
accessibility.recipes.cookingstep
Banány obalte v těstě a následně je můžete upéct v troubě na pečicím papíru při 180°C 10–15 minut.
10
accessibility.recipes.cookingstep
Pokud se rozhodnete obalené banány usmažit, rozpalte kokosový olej v menším rendlíku a smažte banány dozlatova.
11
accessibility.recipes.cookingstep
Hotové banány odkládejte na talíř s papírovou utěrkou, která nasaje přebytečný tuk.
12
accessibility.recipes.cookingstep
Na závěr si připravte osvěžující malinový sorbet.
13
accessibility.recipes.cookingstep
Do mixéru vložte zmrzlé maliny, přidejte dvě lžíce medu a jednu lžíci vody.
14
accessibility.recipes.cookingstep
Vše společně důkladně rozmixujte.
15
accessibility.recipes.cookingstep
Servírujte ještě teplé banány s připravevným malinovým sorbetem, který můžete dozdobit lístky čerstvé máty.
Suroviny
Suroviny na
porce
2 ks
Banány
300 g
Mražené maliny
2 lžíce
Med květový
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 lžíce
Hladká mouka
Vanilkový lusk
1 lžíce
Moučkový cukr
200 ml
Kokosový olej
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Nejprve si připravte těsto.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Do větší mísy rozklepněte vejce a bílek dejte na stranu.
3
accessibility.recipes.cookingstep
K žloutku do mísy přidejte mléko, mouku a moučkový cukr.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože vyberte semínka, která přidejte do těsta.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Ve větší míse z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Aby se sníh povedl, musí být miska i metla dokonale čisté a suché.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Pro jistější výsledek přidejte špetku soli.
8
accessibility.recipes.cookingstep
Pevný sníh pak opatrně vmíchejte do těsta jako poslední ingredienci.
9
accessibility.recipes.cookingstep
Banány obalte v těstě a následně je můžete upéct v troubě na pečicím papíru při 180°C 10–15 minut.
10
accessibility.recipes.cookingstep
Pokud se rozhodnete obalené banány usmažit, rozpalte kokosový olej v menším rendlíku a smažte banány dozlatova.
11
accessibility.recipes.cookingstep
Hotové banány odkládejte na talíř s papírovou utěrkou, která nasaje přebytečný tuk.
12
accessibility.recipes.cookingstep
Na závěr si připravte osvěžující malinový sorbet.
13
accessibility.recipes.cookingstep
Do mixéru vložte zmrzlé maliny, přidejte dvě lžíce medu a jednu lžíci vody.
14
accessibility.recipes.cookingstep
Vše společně důkladně rozmixujte.
15
accessibility.recipes.cookingstep
Servírujte ještě teplé banány s připravevným malinovým sorbetem, který můžete dozdobit lístky čerstvé máty.