Topinka s pečenými žebry


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Pořádnou večeři z grilu pro milovníky masa připravíte z pečených vepřových žeber. Říz topince dodá dip z ricotty a dijonské hořčice. K dokonalosti už bude chybět jen sklenice vychlazeného piva.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 balení
Vepřová žebra
4 krajíc
Čerstvý chléb
4 plátky
Cheddar plátky
2 hrst
Microgreens
8 stonky
Zelený chřest
České máslo 84 % mléčného tuku
1 stroužek
Česnek
Sůl
Pepř
0.5 ks
Citrón
Smažená cibulka

Domácí dip
300 g
Sýr ricotta
30 g
Dijonská hořčice
20 g
Čekankový sirup
2 hrst
Koriandr
Sůl
Pepř

Příprava

1
Vepřová žebra dáme do grilovací misky, přikryjeme alobalem a pečeme na grilu dokud nebude maso hezky odpadat od kosti. Doba záleží na grilu (pekl jsem asi 1,5 hodiny při 180 °C, na posledních 15 minut jsem odkryl).
2
Mezitím si na grilu rozpustíme máslo, přidáme česnek, chřest nakrájený na špalíčky a restujeme cca 4 minuty, na závěr osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
3
Připravíme dip. Utřeme ricottu s dijonskou hořčicí, čekankovým sirupem a koriandrem. Dochutíme solí a pepřem.
4
Nakonec opečeme topinku na grilu, namažeme vrstvou dipu z ricotty, přidáme teplé maso z žeber, pokryjeme sýrem, přidáme chřest, microgreens a smaženou cibulku.