Po svátečních tabulích je na čase se pustit do trochu střídmějšího stravování. Jako lehká večeře nebo snídaně perfektně poslouží tvarohová tuňáková pomazánka s pečivem.
Tvaroh vložte do větší misky. Tuňáka slijte a přidejte k tvarohu. Vidličkou dobře rozmíchejte, aby se ingredience důkladně propojily.
2
Jarní cibulku nakrájejte najemno a přidejte do misky. Přidejte také prolisovaný česnek, citronovou šťávu, hořčici, pažitku a sůl. Pokud máte doma ještě nějaké čerstvé bylinky, jako je například bazalka, oregano nebo tymián, můžete podle chuti také přidat.
3
Pomazánku důkladně promíchejte.
4
Podávejte s knackebrotem nebo oblíbeným pečivem. Pomazánku, kterou nespotřebujete ihned, uzavřete do krabičky a v lednici skladujte nejdéle do druhého dne.
Suroviny
Suroviny na
porce
250 g
Tvaroh tučný
100 g
Tuňákové filety ve vlastní šťávě
2 ks
Jarní cibulka
2 stroužky
Česnek balený
3 lžíce
Citrónová šťáva
2 lžičky
Dijonská hořčice
1 hrst
Nasekaná pažitka
Sůl
K podávání
Celozrnný knackerbrot
Příprava
1
Tvaroh vložte do větší misky. Tuňáka slijte a přidejte k tvarohu. Vidličkou dobře rozmíchejte, aby se ingredience důkladně propojily.
2
Jarní cibulku nakrájejte najemno a přidejte do misky. Přidejte také prolisovaný česnek, citronovou šťávu, hořčici, pažitku a sůl. Pokud máte doma ještě nějaké čerstvé bylinky, jako je například bazalka, oregano nebo tymián, můžete podle chuti také přidat.
3
Pomazánku důkladně promíchejte.
4
Podávejte s knackebrotem nebo oblíbeným pečivem. Pomazánku, kterou nespotřebujete ihned, uzavřete do krabičky a v lednici skladujte nejdéle do druhého dne.