Skvělá snídaně nebo dezert po výborném obědě? Rozhodně domácí tvarohové vafle, které jsou dokonale vláčné díky tvarohu, ale také nadýchané jako obláček. Sladké vafle s ovocem můžete i jako valentýnské překvapení pro svou drahou polovičku.
Vejce rozdělte na bílky (menší miska) a žloutky (větší mísa).
2
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu.
3
Ve větší míse začněte šlehat metličkou žloutky s cukrem, poté přišlehejte i máslo a tvaroh. Následně postupně zamíchejte i mouku s kypřicím práškem a úplně nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků.
4
Rozpalte vaflovač a postupně pečte vafle dozlatova, dokud nespotřebujete všechno těsto.
5
Rozdělte na talířky, ozdobte zbylým tvarohem a ovocem a podávejte ještě teplé.
Suroviny
Suroviny na
porce
Na 15 kusů
125 g
Tvaroh tučný
60 g
České máslo 84 % mléčného tuku
3 ks
Vejce M10 podestýlka
40 g
Krupicový cukr
150 g
Hladká mouka
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Sůl
Na ozdobu
Čerstvé ovoce
125 g
Tvaroh tučný
Příprava
1
Vejce rozdělte na bílky (menší miska) a žloutky (větší mísa).
2
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu.
3
Ve větší míse začněte šlehat metličkou žloutky s cukrem, poté přišlehejte i máslo a tvaroh. Následně postupně zamíchejte i mouku s kypřicím práškem a úplně nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků.
4
Rozpalte vaflovač a postupně pečte vafle dozlatova, dokud nespotřebujete všechno těsto.
5
Rozdělte na talířky, ozdobte zbylým tvarohem a ovocem a podávejte ještě teplé.