Vafle s trhaným kachním masem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Stává se vám, že po svátku sv. Štěpána máte doma ještě část kachny a netušíte, co s ní? Jistě, můžete ji jíst několik dní tak, jak byla připravena. Nebo můžete vyzkoušet náš recept na vafličky naslano právě s kachním masem. Skvěle tak zužitkujete zbytky a zároveň naservírujete na stůl vlastně úplně něco nového!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Pečené kachní maso
1 lžíce
Kachní sádlo
1 ks (malá)
Cibule žlutá
4 lžíce
Výpek nebo šťáva
1 hrnek
Voda

Salát
350 g
Červené zelí
0.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
3 lžíce
Javorový sirup grade C
2 lžíce
Jablečný ocet
1 lžička
Olivový olej extra panenský

Vafle
170 g
Hladká mouka
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
1 lžička
Mlýnek mořská sůl
1 špetka
Krupicový cukr
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
200 ml
Čerstvé mléko plnotučné
3 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
Olivový olej extra panenský

Na ozdobu
Pažitka

Příprava

1
Kachní maso oberte a natrhejte po vláknech. Cibulku nakrájejte nadrobno.
2
Do pánve vložte kachní sádlo a cibulku na něm orestujte dozlatova.
3
Poté přidejte výpek, vodu a nechte přibližně 10 minut zavařit.
4
Hotovou šťávu rozmixujte a společně s trhaným masem vložte zpět do pánve.
5
Vše dobře promíchejte, chvilku společně prohřejte a odstavte z plotny.
6
Červené zelí nakrájejte na tenké proužky, přidejte zbytek ingrediencí na salát a promíchejte rukama tak, aby se vše hezky spojilo a zelí pustilo šťávu.
7
Ve větší misce smíchejte nejprve suché a pak tekuté ingredience na vafle a jemně vypracujte tekuté těsto.
8
Vaflovač potřete olejem, aby se vám těsto nepřichytávalo a pečte jednotlivé kousky dozlatova.
9
Na hotovou vafli položte salát z červeného zelí, poté trhané maso, přelijte dle potřeby zbytkem šťávy a ozdobte nasekanou pažitkou.