(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)
Vánoční sušenky
Připraveno za
access_time60 min
Náročnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Dezerty a moučníky
Svačiny
Těsta a pečení
Sezónní recepty
Vánoce se kvapem blíží a vy jistě pečete své oblíbené vánoční cukroví. Jenomže na to se až do Vánoc nesmí sáhnout. Máme pro vás řešení, vyzkoušejte upéct skvělé vánoční sušenky, které můžete jíst hned.
Nejprve si nechte změknout máslo, aby mělo pokojovou teplotu. Poté přidejte třtinový cukr, vejce a vše vyšlehejte, dokud se nám všechny ingredience nespojí.
2
Přidejte vanilkový extrakt a vše zamíchejte.
3
V dalším kroku do směsi přidejte postupně po lžících hladkou mouku, kterou do tekuté směsi vmícháme. Hotové těsto nechte alespoň 30 minut v lednici.
4
Těsto vyválejte a vykrájejte sušenky, které pečte při 180 °C cca 10 minut. Po upečení je nechte vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
5
Pomocí čokolády na sušenku přilepte Kleverky, které nám budou tvořit nos. Poté už jen namalujte očička a parohy.
Suroviny
Suroviny na
porce
Na 15 kusů
90 g
České máslo 84 % mléčného tuku
150 g
Třtinový cukr
1 ks
Vejce L6 na podestýlce
1 lžička
Přírodní vanilkový extrakt
50 g
Lískové ořechy
210 g
Hladká mouka
2 balení
Kleverky
Hořká čokoláda 85 %
Příprava
1
Nejprve si nechte změknout máslo, aby mělo pokojovou teplotu. Poté přidejte třtinový cukr, vejce a vše vyšlehejte, dokud se nám všechny ingredience nespojí.
2
Přidejte vanilkový extrakt a vše zamíchejte.
3
V dalším kroku do směsi přidejte postupně po lžících hladkou mouku, kterou do tekuté směsi vmícháme. Hotové těsto nechte alespoň 30 minut v lednici.
4
Těsto vyválejte a vykrájejte sušenky, které pečte při 180 °C cca 10 minut. Po upečení je nechte vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
5
Pomocí čokolády na sušenku přilepte Kleverky, které nám budou tvořit nos. Poté už jen namalujte očička a parohy.