Suroviny na remove add porce250 mlSmetana ke šlehání 33%300 mlKondenzované slazené mléko90 mlKondenzované neslazené mléko 9%1 ksVanilkový lusk7 ksČerstvá BIO vejce 6 ks M180 mlRumPřipravit
1Smetanu a kondenzovaná mléka nalijte do hrnce.2Vanilkový lusk rozkrojte, z obou polovin vyškrábněte nožem semínka a přidejte je do základu.3Zbylý lusk přihoďte také a vařte cca 5 minut na nízkém plameni.4Poté obě poloviny lusku vylovte, tekutinu přelijte do libovolné nádoby a nechte vychladit.5Do hlubší mísy vyklepněte žloutky (bílky si můžete uschovat a využít je třeba na pusinky), postavte je nad vodní lázeň a šlehejte ručně metličkou.6Zahřívejte maximálně do 42 °C, teplotu kontrolujte teploměrem.7Postupně zašlehejte smetanu svařenou s vanilkovým luskem a opět za stálého šlehání zahřívejte do 73 °C.8Po zhoustnutí sceďte a při chlazení občas promíchejte.9Po zchlazení přimíchejte rum a hotový likér přelijte do uzavíratelné lahve. Uchovávejte v lednici maximálně týden.
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Amur v ořechovo-bylinkové krustě s česnekovými bramboramiKategorieHlavní jídlaVečeřeSezónní recepty
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Arašídové rohlíčkyKategorieDezerty a moučníkyVeganSezónní recepty…
access_time80 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Banketky s rozpečeným sýremKategoriePředkrmySvačinySezónní recepty
access_time75 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Blondies s bílou čokoládou a čokoládovými vajíčkyKategorieDezerty a moučníkySezónní receptyTěsta a pečení
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Burger s trhaným kuřecím masemKategorieHlavní jídlaRecepty z masaSezónní recepty
access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chai lattéKategorieSnídaněNápoje a koktejly
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chalupářská omeletaKategorieHlavní jídlaPředkrmySnídaně…
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cibulové sušenkyKategoriePředkrmyVeganSezónní recepty
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Císařský trhanec se švestkovými povidlyKategorieHlavní jídlaSladká jídlaZavařování a nakládání…
access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cizrnové kuličky v čokoláděKategorieDezerty a moučníkySezónní receptyVegan…