Vepřová panenka s bramborovo-hráškovým pyré a karotkou opečenou na másle


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
Co si představíte, když se řekne vepřová panenka? My pro vás máme tentokrát doslova jarní recept na vepřovou panenku s bramborovo-hráškovým pyré. A protože se k panence skvěle hodí i karotka, budeme ji servírovat opečenou na másle. Nebojte se, recept není vůbec složitý a zvládnete ho, i když nejste zrovna kuchař roku.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

700 g
Vepřová panenka
Olivový olej extra panenský
Sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

bramborovo-hráškové pyré
200 g
Mražený hrášek
4 ks
Brambory A
150 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Sůl

na karotku
3 ks
Mrkev
0.5 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
Troubu si předehřejeme na 200 °C.
2
Očištěnou vepřovou panenku lehce potřeme olivovým olejem a dáme opéct na suchou rozpálenou pánev. Panenku opečeme ze všech stran do zlatohněda. 
3
Poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme opepříme a necháme péct asi 15 minut.
4
Připravíme si pyré: brambory nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem necháme vařit do změknutí. Scedíme a tyčovým mixérem, za pomalého přilévání rozpuštěného másla, mixujeme. Osolíme podle chuti.
5
Upečenou panenku podáváme s připraveným pyré a karotkou orestovanou na másle.