Vepřové kotletky s voňavou gremolatou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Pokud vám chybí teplo a vůně perfektně grilovaného masa, máme pro vás super tip na získání letní nálady i v zimě. Na pánvi grilované kotletky si 100% oblíbíte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Kotlety
800 g
Vepřová pečeně s kostí plátky
2 lžičky
Hořčice plnotučná
2 lžičky
Citrónová šťáva
1 lžička
Sůl
0.25 lžičky
Pepř

Gremolata
1 hrnek
Hladkolistá petržel
1 ks
Citróny
2 stroužky
Česnek balený

Příprava

1

Postup kotlety

Vepřové kotlety osolte a opepřete, potřete z obou stran hořčicí, zakápněte citronovou šťávou a nechte při pokojové teplotě odpočívat 10 minut.
2
Rozehřejte pánev, vlijte do ní olivový olej a nechte kotlety zatáhnout na vysokém plameni z obou stran, trvá to asi 3 minuty.
3
Snižte plamen, přidejte máslo a restujte ještě 6–8 minut.
4
Občas je polijte tukem z pánve.
5
Jakmile je maso krásně měkké, přendejte ho na talíř a nechte před podáváním chvíli odpočinout.
6

Postup gremolata

Nasekejte najemno petrželku, přidejte nasekaný česnek, nastrouhanou kůru citrónu a vše promíchejte.
7
Kotlety dochuťte štědrým množstvím gremolaty, a ihned podávejte.