Vietnamská svačinová bageta s kuřecím masem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
Přemýšlíte o tom, co si s sebou vzít k svačině na celodenní výlet, do práce či do školy? Nechte se inspirovat v dalekém Vietnamu a připravte si Bánh mì, neboli vietnamskou bagetu. Recept na bagetu s kuřecím masem pro vás připravil Kluk v zástěře.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Kuřecí prsa
4 ks
Bageta světlá

Marináda
60 g
Kokosové mléko (BILLA Bio)
0.5 lžíce
Olivový olej extra panenský
0.5 lžíce
Sójová omáčka
0.5 lžíce
Ústřicová omáčka
5 g
Zázvor
0.5 lžička
Koriandr
Sůl
Pepř

Zelenina
1 ks
Mrkev
0.5 ks
Okurka salátová
8 ks
Ředkvičky
1 hrnek
Horká voda
5 lžíce
Rýžový ocet
1 lžíce
Med květový český
Pepř
4 ks
Bobkový list
8 ks
Nové koření

Domácí dip
100 g
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
40 g
Kečup jemný
4 lžička
Chilli BILLA Premium
2 lžička
Uzená paprika

Na dodělání
4 hrst
Salát listový
4 lžička
sušená cibule
Koriandr

Příprava

1
Připravíme si marinádu na maso. Smícháme kokosové mléko, kvalitní olivový olej, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, čerstvý nastrouhaný zázvor, koriandr, pepř a sůl.
2
Kuřecí maso si očistíme a nakrájíme na nudličky, naložíme do marinády ideálně přes noc.
3
Připravíme si nálev na zeleninu. Smícháme hrnek horké vody, rýžový ocet, med, pepř, bobkový list, nového koření
4
Mrkev, okurku a ředkvičky si nakrájíme na nudličky nebo plátky a naložíme je do nálevu, tak aby byla zelenina ponořená a dáme na noc do ledničky.
5
Připravíme si dip. Smícháme kvalitní majonézu, kvalitní kečup, chilli vločky a uzenou papriku.
6
Druhý den si maso orestujeme a můžeme začít kompletovat.
7
Bagetky si rozpůlíme a podélně nakrojíme, namažeme jednu stranu dipem, přidáme hrstku listového salátu, 1 díl masa a 1 díl nakládané zeleniny, na závěr posypeme sušenou cibulkou a koriandrem.