Víkendová snídaně


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Vegetarián
Pořád přemýšlíte, co si uvařit o víkendu k snídani? Osvědčená klasika v podobě lívanců to jistí! A pokud máte u stolu i nějaká dítka, určitě nepohrdnou ovesnou kaší s hromadou ovoce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
0.5 lžičky
Prášek do pečiva
1 lžíce
Třtinový cukr
125 ml
Čerstvé mléko polotučné 1,5%
2 lžičky
Slunečnicový olej s vitaminem D
1 hrnek
Hladká mouka
200 g
Ovesné vločky
Voda
Čerstvé mléko polotučné 1,5%
Jahody
Bezsemenné hrozny vinné révy
Maliny
Pomeranče
Chia semínka

Příprava

1

POSTUP LÍVANCE

Nejprve oddělte bílek a vyšlehejte sníh.
2
Potom rozmíchejte mléko, žloutek a cukr a přidávejte mouku s práškem do pečiva.
3
Nakonec přidejte sníh. Těsto je hustší než u palačinek.
4
Na pánvi lehce potřené tukem a pečte jednotlivé lívanečky (nebo použijte lívanečník).
5
Servírujte s oblíbeným ovocem.
6

POSTUP OVESNÁ KAŠE

Vločky dejte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byly ponořené. Směs vody a vloček dejte vařit, dokud  nevznikne hustá hmota.
7
Postupně přidávejte vybrané mléko a opět vařte. Množství záleží na každém z vás, ale upozorňujeme, přidávejte pomalu, protože přilít můžete vždy.
8
Jakmile dosáhnete požadované konzistence, kaše je hotová.
9
Potom dejte do misky a kaši dozdobte vším, na co máte zrovna chuť.