Závitky z listového těsta s cheddarem, prosciuttem a karamelizovanou cibulkou
Připraveno za
access_time60 min
Náročnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Předkrmy
Svačiny
Znáte slaný štrůdl? Jedna z nejoblíbenějších pochoutek českých kuchyní, která u nás trochu supluje domácí pizzu. Skvělá svačina, oběd i občerstvení na party. My jsme vsadili na cheddar, prosciutto a cibulku.
Na pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte šalotku nakrájenou na kolečka a nechte zkaramelizovat. Prosciutto a cheddar nakrájejte na malé kousky.
2
Rozválené listové těsto rozdělte na stejně velké čtverečky, doprostřed každého dejte karamelizovanou cibulku, trochu prosciutta a cheddaru a prsty spojte dva šikmo proti sobě jdoucí rohy.
3
Závitky dejte na plech vystlaný pečicím papírem, povrch každého potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut.
Suroviny
Suroviny na
porce
1 balení
Listové těsto čerstvé
1 balení
Prosciutto di Parma
1 ks
Šalotka
1 lžíce
Olej
1 balení
Cheddar plátky
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Příprava
1
Na pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte šalotku nakrájenou na kolečka a nechte zkaramelizovat. Prosciutto a cheddar nakrájejte na malé kousky.
2
Rozválené listové těsto rozdělte na stejně velké čtverečky, doprostřed každého dejte karamelizovanou cibulku, trochu prosciutta a cheddaru a prsty spojte dva šikmo proti sobě jdoucí rohy.
3
Závitky dejte na plech vystlaný pečicím papírem, povrch každého potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut.