1. home
  2. Recepty
  3. Domácí kuřecí vývar

Domácí kuřecí vývar


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Večeře
  • Recepty z masa
Podzim s sebou přináší sychravé počasí a také nachlazení. Skvělý pomocník proti nemoci je silný kuřecí vývar, který doma připravíte z kuřecích křídel a kořenové zeleniny. Kuřecí polévka s nudlemi je perfektní k obědu i k večeři. Krásně zahřeje a dodá vám sílu, tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

8 ks
Kuřecí křídla
1 ks
Kuřecí skelet
2 ks
Mrkev
1 ks
Kořenová petržel
1 ks
Celer s natí
5 ks
Celý pepř
3 ks
Nové koření
2 ks
Bobkový list
Nať petržele
Sůl
Pepř
Vlasové nudle do polévky
2 l
Voda

Příprava

1
Kuřecí křídla a skelet opláchneme a vložíme do hrnce.
2
Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovým listem ho přidáme ke kuřeti. Vše zalijeme studenou vodou.
3
Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Po 2 hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a povaříme ji ve vývaru do změknutí.
4
Hotový vývar slijeme přes velký cedník. Z křídel obereme libové maso a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a spolu s kuřecím masem vhodíme do vývaru.
5
Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
6
Podáváme s vlasovými nudlemi.