1. home
  2. recepty
  3. Batátovo-mrkvový krém s brynzou

Batátovo-mrkvový krém s brynzou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegetarián
  • Polévky
Potřebujete pořádně zahřát a zároveň se skvěle najíst? Batátovo-mrkvový krém s brynzou a křupavou cizrnou od My Healthy Moment je ta nejlepší volba. ⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 lžíce
Řepkový olej
1 ks
Cibule žlutá
3 stroužky
Česnek
1 ks
Batát
3 ks
Mrkev
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Mlýnek chilli
1 l
Zeleninový vývar

Na ozdobu
150 g
Cizrna
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
Sušený česnek
Mlýnek mořská sůl
Mletá paprika
Ovčí brynza

Příprava

1
V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte zhruba další dvě minuty.
3
Přidejte kousky nakrájeného batátu a mrkve, zalijte zeleninovým vývarem a ochuťte solí, pepřem a trochou chilli.
4
Polévku přiveďte k varu, teplotu stáhněte na polovinu a vařte, dokud zelenina nezměkne. Následně polévku rozmixujte a dle potřeby dochuťte.⁠
5
V mezičase si připravte cizrnu.
6
Uvařte ji dle návodu (případně použijte konzervovanou), smíchejte s olivovým olejem, sušeným česnekem, mletou paprikou a solí a pečte při 190 °C asi 20–30 minut.
7
Polévku podávejte s upečenou cizrnou a brynzou.⁠ Na závěr můžete dozdobit bazalkou.⁠