1. home
  2. Recepty
  3. Hrušková galetka

Hrušková galetka


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegan
Galetka s ovocem je v poslední době velmi populární moučník. Vyzkoušejte hruškovou galetku z listového těsta. Moučník je rychle hotový, skvěle chutná a jsou v něm samé zdravé věci. Podávat ji můžete s kokosovým jogurtem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

3 ks
Hruška Lucasova
3 lžíce
Javorový sirup grade C
1 lžíce
Mletá skořice
1 hrst
Vlašské ořechy - jádra
1 balení
Listové těsto čerstvé
1 hrst
Pohankové vločky

Na potření
Javorový sirup grade C

K podávání
Kokosový jogurt (Billa Bio)

Příprava

1
Hrušky nakrájejte na tenké plátky, smíchejte s javorovým sirupem a skořicí.
2
Z listového těsta vykrojte 2 kola, potřete je javorovým sirupem a posypte střed pohankovými vločkami, mimo 4 cm okraj.
3
Poklaďte nakrájenými hruškami s javorovým sirupem a skořicí. Okraje zahněte směrem ke středu a zvenku je potřete javorovým sirupem.
4
Pečte 20 minut na 200 °C. Servírovat můžete s kokosovým jogurtem.