Sladkých receptů není nikdy dost, s tím jistě souhlasíte. Inspirujte se naším receptem na jablka v županu, která jsou neskutečně efektní a každou návštěvu jistě potěší.
Suroviny na
porce
500 g
Listové těsto čerstvé
4 ks
Jablka červená
1 lžíce
Rozinky trio
4 lžíce
Povidla švestková
1 ks (na potření)
Vejce M10 podestýlka
Mandle loupané
1
accessibility.recipes.cookingstep
Předehřejte troubu na 190 °C na program horní a spodní ohřev.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Jablka oloupejte a opatrně vykrojte střed s jadřincem. Pokud na to nemáte speciální nástroj, můžete si pomoci filetovacím nožem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Na mírně pomoučeném vále vyválejte celé listové těsto do velkého čtverce. Zabere vám celý vál, těsto by mělo být totiž natenko.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Rozkrojte ho na čtvrtiny a do středu každého čtverce položte jedno jablko. To naplňte celé povidly a pár rozinkami předem namočenými v rumu.
5
accessibility.recipes.cookingstep
A teď přijde ta nejtěžší část. Jablka musíte bezpečně zabalit tak, aby se při pečení neotevřela.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Přebytečné těsto odkrojte a můžete z něj vytvořit dekorativní ozdoby (nezapomeňte je zespoda potřít vejcem, aby se ozdoby přilepily).
7
accessibility.recipes.cookingstep
Lépe funguje, když je svár vespod jablka. Zabalená je už jen celá potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte dozlatova.
8
accessibility.recipes.cookingstep
To bude trvat přibližně 35 minut. Servírují se nejlépe ještě teplá jen tak, ale třeba i se lžičkou zakysané smetany.
Suroviny
Suroviny na
porce
500 g
Listové těsto čerstvé
4 ks
Jablka červená
1 lžíce
Rozinky trio
4 lžíce
Povidla švestková
1 ks (na potření)
Vejce M10 podestýlka
Mandle loupané
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Předehřejte troubu na 190 °C na program horní a spodní ohřev.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Jablka oloupejte a opatrně vykrojte střed s jadřincem. Pokud na to nemáte speciální nástroj, můžete si pomoci filetovacím nožem.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Na mírně pomoučeném vále vyválejte celé listové těsto do velkého čtverce. Zabere vám celý vál, těsto by mělo být totiž natenko.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Rozkrojte ho na čtvrtiny a do středu každého čtverce položte jedno jablko. To naplňte celé povidly a pár rozinkami předem namočenými v rumu.
5
accessibility.recipes.cookingstep
A teď přijde ta nejtěžší část. Jablka musíte bezpečně zabalit tak, aby se při pečení neotevřela.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Přebytečné těsto odkrojte a můžete z něj vytvořit dekorativní ozdoby (nezapomeňte je zespoda potřít vejcem, aby se ozdoby přilepily).
7
accessibility.recipes.cookingstep
Lépe funguje, když je svár vespod jablka. Zabalená je už jen celá potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte dozlatova.
8
accessibility.recipes.cookingstep
To bude trvat přibližně 35 minut. Servírují se nejlépe ještě teplá jen tak, ale třeba i se lžičkou zakysané smetany.