Lilkové rolky s citronovou ricottou a s rajčatovou omáčkou
Připraveno za
access_time60 min
Náročnost
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Kategorie
Hlavní jídla
Předkrmy
Večeře
Zeleninová jídla
Vegetarián
Omáčky
Přemýšlíte nad lehkým obědem nebo byste rádi připravili perfektní předkrm? Pak prostě musíte vyzkoušet naše lilkové rolky s ricottou s rajčatovou omáčkou.
Lilky podélně nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Z obou stran plátky osolte a nechte 45 minut vypotit.
2
Připravte si omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte najemno nakrájený česnek, tymián a rozmarýn a také římský kmín. Chvíli míchejte a pak zalijte krájenými rajčaty. Plechovku vypláchněte jen malým množstvím vody a přilijte do hrnce. Přidejte 1–2 bobkové listy, osolte a opepřete a 10–15 minut vařte.
3
Piniová semínka nasucho opečte. Asi lžíci si dejte stranou. Zbývající semínka nadrobno nasekejte nožem a vmíchejte do ricotty. Ochuťte citronovou kůrou, najemno nakrájenou bazalkou a solí.
4
Lilky opláchněte pod studenou vodou a důkladně vysušte papírovou utěrkou.
5
Pánev potřete olejem a lilky z obou stran opékejte dozlatova. Opečené lilky pokládejte na větší tác nebo na talíř.
6
Na jeden konec lilku naneste kopeček ricotty a zabalte do ruličky. Takto pokračujte se všemi plátky lilku.
7
Do zapékací mísy nalijte hotovou omáčku. Na ní rozprostřete naplněné lilkové rolky. Posypejte parmezánem a pečte při 200 °C v režimu horkovzduch 15–20 minut. Hotové posypejte zbylými piniovými semínky.
Suroviny
Suroviny na
porce
700 g
Lilek
Sůl
Olej
Omáčka
1 ks
Cibule bílá
1.5 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 stroužky
Česnek balený
1 lžička
Tymián
0.5 lžička
Římský kmín
1.5 balení
Rajčata sekaná
1 ks
Bobkový list
Sůl
Pepř
Na dodělání
1 hrst
Parmezán
Příprava
1
Lilky podélně nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Z obou stran plátky osolte a nechte 45 minut vypotit.
2
Připravte si omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte najemno nakrájený česnek, tymián a rozmarýn a také římský kmín. Chvíli míchejte a pak zalijte krájenými rajčaty. Plechovku vypláchněte jen malým množstvím vody a přilijte do hrnce. Přidejte 1–2 bobkové listy, osolte a opepřete a 10–15 minut vařte.
3
Piniová semínka nasucho opečte. Asi lžíci si dejte stranou. Zbývající semínka nadrobno nasekejte nožem a vmíchejte do ricotty. Ochuťte citronovou kůrou, najemno nakrájenou bazalkou a solí.
4
Lilky opláchněte pod studenou vodou a důkladně vysušte papírovou utěrkou.
5
Pánev potřete olejem a lilky z obou stran opékejte dozlatova. Opečené lilky pokládejte na větší tác nebo na talíř.
6
Na jeden konec lilku naneste kopeček ricotty a zabalte do ruličky. Takto pokračujte se všemi plátky lilku.
7
Do zapékací mísy nalijte hotovou omáčku. Na ní rozprostřete naplněné lilkové rolky. Posypejte parmezánem a pečte při 200 °C v režimu horkovzduch 15–20 minut. Hotové posypejte zbylými piniovými semínky.