1. home
  2. Recepty
  3. Mandlové rohlíčky v čokoládě

Mandlové rohlíčky v čokoládě


recipes.details.information.totalcookingtime
60 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Dezerty a moučníky
  • Těsta a pečení
  • Sezónní recepty
Vanilkové rohlíčky jsou klasika, ale i ta se může někdy zkusit trochu jinak, nemyslíte? Garden & Kitchen si s tímto receptem opravdu vyhrála a připravila těsto vylepšené mandlovou moukou a finální rohlíčky doplnila o čokoládu a krásné zdobení.⁠

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

200 g (změklé)
České máslo 84 % mléčného tuku
100 g
Krupicový cukr
180 g
Mandlová mouka
240 g
Hladká mouka
20 g
Kakao
1 špetka
Mořská sůl jemná
Vanilková semínka
1 tabulka
Čokoláda hořká

recipes.details.steps.title

1
V míse vyšlehejte máslo s cukrem, trvá to 5–7 minut.
2
Poté přidejte mandlovou mouku, sůl a vanilku. Lehce prošlehejte.
3
Nakonec zapracujte hladkou mouku a kakao.
4
Těsto zabalte do fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.
5
Z vychlazeného těsta tvarujte rohlíčky, které dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 170 °C 10–12 minut.
6
Upečené rohlíčky nechte úplně vychladnout.
7
Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu nakrájenou na kousky.
8
Půlku rohlíčku namočte do čokolády, dejte na mřížku a můžete nazdobit kokosem, ořechy, případně jinými ozdobami.⁠

recipes.details.similar