Pečený sýr Brie s brusinkami a granátovým jablkem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Sezónní recepty
Plísňák Brie je oblíbený především pro svou krémovost a trochu pikantní chuť, ale když přidáte brusinky a semínka granátového jablka, získá perfektní a svěží nádech. Vhodný i jako předkrm na slavnostní hostiny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Sýr Brie
50 g
Jádra pekanových ořechů
4 lžičky
Brusinky lesní
2 lžičky
Granátové jablko
1 lžíce
Ananas kousky
1 lžíce
Med lesní český

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Sýr vložte do trouby a pečte asi 15 minut.
3
Pak ho vyndejte, posypte brusinkami, granátovým jablkem, pekanovými ořechy a kostkami kandovaného ananasu.
4
Přelijte medem a podávejte, dokud je sýr horký a krásně tekutý.