1. home
  2. recepty
  3. Skořicové halloweenské sušenky

Skořicové halloweenské sušenky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sezónní recepty
Oslavy populárního Halloweenu se blíží! Už máte rozmyšleno, co konkrétně budete servírovat jako občerstvení? Slané chuťovky mohou ideálně doplnit tyto originální halloweenské sušenky s pavoučky. Jsou plné čokolády a zase čokolády!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Hladká mouka
125 g
České máslo 84 % mléčného tuku
70 g
Krupicový cukr
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Žloutek
1 lžička
Mletá skořice
5 lžic (neperlivá)
Balená pitná voda neperlivá
1 špetka
Mořská sůl jemná
20 ks (kulaté)
Belgické pralinky
100 g
Čokoláda hořká
Cukrové oči

Příprava

1
Do mísy odvažte mouku a na kostky nakrájené studené máslo.
2
Prsty nebo v robotu utvořte drobenku, poté přidejte cukr, vanilkový cukr, skořici, sůl, žloutek, po lžících vodu a rychle zpracujte v hladké nelepivé těsto.
3
Zabalte do potravinové fólie a nechte vychladit v lednici alespoň 30 minut. Zapněte troubu na 175 °C.
4
Z těsta tvořte kuličky (vyjde jich cca 20 ks, takže cca po 20 g) a skládejte s rozestupy na dva plechy vyložené pečicím papírem.
5
Kuličky lehce rozplácněte dlaní a vařečkou udělejte do každé důlek.
6
Pečte 10 minut ve vyhřáté troubě na 175 °C, poté vyjměte z trouby, udělejte hlubší důlky na velikost pralinky (třeba paličkou) a dopečte dozlatova ještě tak 5 minut.
7
Na vychladlé sušenky kreslete rozehřátou čokoládou nožičky, trochu čokolády pak dejte i do důlku, na který položíte pralinku.
8
Čokoládou přilepte i cukrové oči nebo použijte bílou čokoládu či cukrovou polevu jako na perníčky.⁠⁠

Další recepty