V horkém létě je občas potřeba se pořádně zchladit! Ideální je pro tyto účely ovocný sorbet. My jsme se tentokrát rozhodli použít lesní ovoce, ale připravit si ho doma jistě můžete i z jiných druhů letního ovoce.
Suroviny na
porce
100 g
Maliny
250 g
Borůvky
200 g
Jahody
100 g
Třtinový cukr
4 lžíce
Citrónová šťáva
100 ml
Voda
1
accessibility.recipes.cookingstep
Nejprve smíchejte 100 g třtinového cukru s vodou a nechte v hrnci rozpustit. Poté nechte tekutou směs vychladnout.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Mezitím si rozmixujte maliny, jahody i borůvky. Poté vše přes sítko propasírujte, abyste se zbavili pecek a slupek.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Propasírovanou směs smíchejte s vychladnutou směsí vody a cukru a důkladně zamíchejte. Přidejte 4 lžíce citronové šťávy.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Hotovou směs nalijte do připravené nádoby a nechte do druhého dne v mrazáku.
Suroviny
Suroviny na
porce
100 g
Maliny
250 g
Borůvky
200 g
Jahody
100 g
Třtinový cukr
4 lžíce
Citrónová šťáva
100 ml
Voda
Příprava
1
accessibility.recipes.cookingstep
Nejprve smíchejte 100 g třtinového cukru s vodou a nechte v hrnci rozpustit. Poté nechte tekutou směs vychladnout.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Mezitím si rozmixujte maliny, jahody i borůvky. Poté vše přes sítko propasírujte, abyste se zbavili pecek a slupek.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Propasírovanou směs smíchejte s vychladnutou směsí vody a cukru a důkladně zamíchejte. Přidejte 4 lžíce citronové šťávy.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Hotovou směs nalijte do připravené nádoby a nechte do druhého dne v mrazáku.