Špenátová polévka s vejcem


Připraveno za
35 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Obědy
  • Zeleninová jídla

Jemná, krémová a plná jarní svěžesti – špenátová polévka s vejcem potěší nejen milovníky zelené.

Díky bramborám krásně zasytí, limetová kůra jí dodá šmrnc a ricotta s vejcem povýší celé jídlo na lehký, ale výživný oběd. Zkuste ji doladit microgreens, červeným pepřem a čerstvým pečivem – výsledek vás mile překvapí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 50 g
    Máslo
  • 80 g
    Cibule, najemno
  • 2 stroužky
    Česnek, drcený
  • 0.5 ks
    Kůra z limetky, nastrouhaná
  • 500 g
    Čerstvý špenát
  • 200 g
    Brambory typu B, na kostky
  • 1 l
    Zeleninový vývar
  • 60 g
    Sójová smetana
  • 1 špetka
    Muškátový oříšek
  • 60 g
    Ricotta
  • 4 ks
    Vejce, uvařená
  • 2 ks
    Ředkvičky
  • Microgreens, červený pepř a pečivo
  • Sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve vyšším hrnci zpěňte na másle cibuli a nechte ji zesklovatět. Jakmile začne růžovět, přidejte česnek, limetovou kůru a polovinu špenátu nasekaného nahrubo. Míchejte, dokud špenát nepovadne
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte brambory, zalijte je zeleninovým vývarem nebo horkou vodou a vařte asi 15 minut. Poté přidejte zbytek špenátu a rozmixujte dohladka.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zjemněte sójovou smetanou, osolte a opepřete podle chuti.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozdělte na talíře, na každý přidejte vejce, microgreens a červený pepř.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Podávejte s pečivem.


    Tip: Luxusní a zdravou verzi získáte přidáním ricotty, kostiček kuřecí šunky a porcí ředkviček, nakrájených na tenká půlkolečka.