Šťavnatý grepový chlebíček


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sladká jídla
  • Snídaně
Banánový chlebíček už asi zkoušel každý z nás, ale posunout se a vyzkoušet něco nového! To jsou právě ty kroky, které z nás dělají lepší a lepší kuchtíky. Otestujte chuť citrusů v našem grepovém chlebíčku, nebudete litovat.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Chlebíček
200 g
Hladká mouka
10 g
Kypřicí prášek do pečiva
48 g
Mleté mandle
1 lžička
Mletý zázvor
0.5 lžičky
Skořice
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
165 g
České máslo 84 % mléčného tuku
100 g
Krupicový cukr
2 lžíce
Med květový český
1 ks
Přírodní vanilkový extrakt
100 ml
Jogurt bílý
100 ml
Šťáva z grapefruitu

Poleva
4 lžíce
Moučkový cukr
2 lžíce
Šťáva z grapefruitu

Příprava

1
Nejdříve pomocí mixéru šlehejte máslo s cukrem do pěny asi 5 minut.
2
Přidejte med, vanilku, šťávu z grapefruitu a za stálého šlehání také vejce, jedno po druhém.
3
Přidejte jogurt a znovu prošlehejte.
4
V jiné míse spolu promíchejte mouku, mleté mandle, skořici, zázvor a kypřicí prášek.
5
Sypké ingredience pak postupně přidejte do vaječné směsi a jemně promíchejte do hladké konzistence.
6
Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem, vysypejte moukou a vlijte do ní těsto.
7
Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 45 minut při 170 °C dozlatova.
8
Po upečení nechte chlebíček trochu vychladnout a vyjměte z formy.
9
Úplně vychladlý chlebíček odzdobte polevou vyšlehanou z moučkového cukru a šťávy z grapefruitu.