Tvarohové knedlíky s ovocem


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • Obědy
Tvarohové těsto, které je jemné, a přitom drží tvar a ukrývá v sobě sladké meruňky, švestky nebo jahody. To je to pravé léto nejen podle nás, ale i podle nutriční terapeutky Terezy Havlínové, která je nejčastěji podává s tvarohem, máslem a cukrem. Tvarohové knedlíky jsou zkrátka klasikou, která neomrzí – a navíc ji zvládne připravit každý.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Tvaroh v alobalu
  • 1 ks
    Vejce
  • 2 lžíce
    Rozpuštěné máslo, nebo rostlinnný olej
  • 1 špetka
    Prášek do pečiva
  • 1 špetka
    Sůl
  • 250 g
    Polohrubá mouka (+ na pomoučení pracovní plochy)
  • 500 g
    Meruňky, švestky nebo jahody

K podávání
  • Tvaroh nebo zakysaná smetana
  • Moučkový cukr
  • Rozpuštěné máslo

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do větší mísy dejte tvaroh, vejce, máslo nebo olej, špetku soli a rozmíchejte. Potom přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte těsto.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pracovní plochu si pomoučněte a dejte na ni těsto. Z něj udělejte kompaktní váleček. Z válečku nožem odkrajujte kousky, ty lehce roztáhněte do placičky a do každé zabalte kus ovoce.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Lehce zahlaďte, ale opatrně, ať se těsto nepotrhá.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a lehce ji osolte. Vložte knedlíky a vařte, dokud nevyplavou. Pak je nechte povařit ještě 3–5 minut, podle velikosti.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte se vším, co máte rádi. U nás je to tvaroh, trocha moučkového cukru a rozpuštěné máslo.

Další recepty