Tvarohový koláč s drobenkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Snídaně
  • Vegetarián
Pořád dumáte nad sladkou tečkou víkendového oběda? Už nemusíte, koláče s drobenkou totiž nikdy nezklamou. Jsou neskutečně variabilní, rychlé a hlavně snadné. Doporučuje 10 babiček z 10! Vyzkoušejte babiččin koláč s dobenkou odlehčit tvarohem a nezapomeňte ani na čerstvé sezónní nebo exotické ovoce.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

350 g
Tvaroh tučný
5 ks
Kiwi
500 g
Jahody
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 ks
Kypřicí prášek do pečiva
100 g
Krupicový cukr
300 g
Polohrubá mouka
0.5 ks
Citrón
1 ks
Vanilkový cukr
České máslo 84 % mléčného tuku
1 lžíce
Olej
Sůl

Příprava

1
Ve větší míse smíchejte mouku (200 g), vejce, prášek do pečiva, lžíci oleje, tvaroh (100 g) a špetku soli a vypracujte hladké těsto.
2
Formu na koláč vymažte důkladně máslem a vysypte moukou a do připravené formy rozprostřete těsto.
3
V míse ušlehejte zbylý tvaroh spolu s vanilkovým cukrem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
4
Ochucený tvaroh nalijte na těsto.
5
Oloupejte si kiwi a očistěte jahody, kiwi nakrájejte na plátky a jahody na poloviny.
6
Ovoce rovnoměrně poklaďte na připravenou vrstvu tvarohu.
7
Ze dvou lžic povoleného másla spolu se zbylou moukou a stejným množstvím cukru vypracujte sypkou drobenku, kterou posypte připravený koláč.
8
Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut.