Voňavá vánoční bábovka


Připraveno za
85 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Dezerty a moučníky
Zkuste vaši domácí hostinu obohatit inspirativní a chutnou bábovkou, na kterou budou chtít recept všichni vaši hosté. Uvidíte, že na tento dezert získá veškerou pozornost.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Bábovka
  • 3 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 120 g
    Hnědý cukr
  • 2 lžíce
    Med lesní český
  • 220 g
    Špaldová mouka
  • 55 g
    Kakao
  • 12 g
    Kypřicí prášek do perníku
  • 1 lžička
    Skořice
  • 1 lžička
    Mletý zázvor
  • 0.5 lžičky
    Mletý kardamom
  • 100 g
    Jogurt bílý
  • 150 ml
    Slunečnicový olej s vitaminem D

Poleva
  • 3 lžíce
    Moučkový cukr
  • 1 lžíce
    Citrónová šťáva

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Důkladně vymažte formu na bábovku a vysypejte ji moukou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé nadýchané pěny.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V jiné míse smíchejte suché ingredience – špaldovou mouku, kakao, kypřicí prášek, kardamom, skořici, zázvor.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Za stálého míchaní jogurtem, medem a pomerančovou kůrou.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto nalijte do připravené formy a vložte do vaječné směsi, spolu s olejem, jogurtem, medem a pomerančovou kůrou.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto nalijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby a pečte cca 45–50 minut.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Upečenou bábovku vytáhněte z trouby a nechte ji ve formě odpočívat ještě 10 minut.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak ji vyklopte rovnou na talíř určený k servírování.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Bábovku nechte úplně vychladnout a ozdobte polevou z vyšlehaného moučkového cukru a citronové šťávy.