1. home
  2. Recepty
  3. Zdravější marokánky

Zdravější marokánky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sezónní recepty
Tato známá sladkost vám jistě neunikla. Někteří pečou marokánky během celého roku, jiní si tento známý recept nechávají na vánoční čas. Upečte si je letos maličko jinak, a to podle receptu od Cooking with Šůša. Stojí za nejedno zakousnutí!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

40 ml
Sójový nápoj
2 lžíce (tuhý)
Kokosový olej
2 lžíce (nebo jiné sladidlo)
Erythritol
100 g
Špaldová mouka
100 g
Arašídy loupané pražené nesolené
50 g
Jádra pekanových ořechů
100 g
Švestky sušené
100 g
Meruňky sušené
3 lžíce
Ovesné vločky
2 lžíce
Arašídové máslo
100 g
Čokoláda hořká

Příprava

1
Sójový nápoj vlijte do hrnce, přidejte 2 lžíce kokosového oleje a nechte mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevařte)!
2
Jakmile se olej rozpustí, přidejte erythritol a špaldovou mouku.
3
Vše pořádně promíchejte tak, aby vznikla hladká kašička.
4
Do připravené směsi vmíchejte nahrubo nasekané arašídy, pekanové ořechy a na malé kousky nakrájené švestky a meruňky.
5
Opět vše pořádně promíchejte. Nakonec do směsi přidejte 3 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce arašídového másla.
6
Měla by vám vzniknout tužší hmota, se kterou se bude dobře pracovat.
7
Těsto vždy naberte lžící a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
8
Nakonec ho uhlaďte a vytvořte placičku. Postupně takto zpracujte celé těsto.
9
Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 20–25 minut.
10
Po upečení nechte placičky vychladnout a ztuhnout.
11
Poté marokánky namáčejte ze spodní strany v rozpuštěné čokoládě a nechte ztuhnout v lednici. Můžete je lehce ozdobit i z druhé strany.

Další recepty