1. home
  2. Recepty
  3. Enchiladas s paprikovou náplní

Enchiladas s paprikovou náplní


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Mexická kuchyně je pěkně barevná a také velmi chutná. Připravte si doma skvělé zeleninové enchiladas, na kterých si zaručeně pochutnáte. Enchilady si můžete připravit jak zeleninové podle receptu od nás, tak i s masovou náplní. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Enchiladas
1 ks
Paprika žlutá
1 ks
Červená kapie
1 ks
Cibule žlutá
1 ks
Střední pálivé jalapeños
1 balení
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
Extra panenský olivový olej
0.75 lžičky
Granulovaný česnek
0.5 lžičky
Sůl
0.25 lžičky
Římský kmín
1 lžička
Uzená paprika
1 ks
Bobkový list
2.5 lžíce
Rajčatový protlak
180 ml
Hovězí vývar
6 ks
Tortilla
60 g
Vintage cheddar
70 g
Mozzarella

Pico de gallo
400 g
Rajčata cherry oválná
0.5 ks
Červená cibule
0.5 ks
Střední pálivé jalapeños
Sůl
Bílý pepř
Šťáva z limetky
Koriandr

Dokončení
Zakysaná smetana

Příprava

1
Papriky nakrájejte na kostky, cibuli nahrubo, jalapeňo papričku najemno.
2
V hluboké střední pánvi nahřejte olej, na kterém orestujte zeleninu do polozlatova. Fazole vsypte do sítka, propláchněte je a nechte okapat.
3
Mezitím, co se zelenina restuje, smíchejte v misce granulovaný česnek, sůl, černý pepř, sušené oregano, mletý římský kmín, uzenou papriku a malý bobkový list.
4
K polozlatavé zelenině přisypte směs koření, promíchejte a zhruba minutu zarestujte. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a opět minutu zarestujte. Do pánve přisypte fazole, přilijte vývar, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte zhruba 10 minut povařit, aby zelenina změkla.
5
Troubu nahřejte na 160 °C (horkovzduch)
6
Pekáč vymažte olejem na dně i po stranách.
7
Do tortilly položte zeleninovou směs (bez přebytečné omáčky, kterou teprve ještě budete používat), směs posypte nahrubo nastrouhaným cheddarem a zabalte tak, že nejprve boky tortilly přeložíte a poté ji zamotejte, aby směs tortilly nevypadla. Tortilly vedle sebe vyskládejte do pekáče, povrch tortill pokapejte zbylou omáčkou, kterou mašlovačkou po povrchu tortill rozetřete, a povrch tortill posypte strouhanou mozzarellou. Pekáč vložte péct do spodní třetiny trouby a pečte zhruba 15 minut, nebo dokud nejsou tortilly na povrchu zlatavé.
8
Zatímco se enchiladas pečou, připravte salsu. Cherry rajčata společně s cibulí a jalapeňo papričkou nakrájejte najemno, ve střední misce promíchejte. Osolte, opepřete a zakápněte limetovou šťávou. Přidejte najemno nakrájený čerstvý koriandr.
9
Enchiladas naservírujte na talíř, povrch enchiladas dozdobte salsou a zakysanou smetanou.

Další recepty