Candát s bylinkami a citronovým máslem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
Jistě vám nemusíme připomínat, jak jsou ryby zdravé. Kromě toho jsou i velmi chutné. Připravili jsme pro vás recept na filety z candáta s bylinkami a citronovým máslem. Podávat ho můžete s kuskusem, quinoou nebo grilovanou zeleninou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

6 ks
Filety candáta
1 ks
Citrónová šťáva
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 stroužek
Česnek balený
Čerstvé bylinky
1 lžička
Mořská sůl hrubozrnná

Citronové máslo
150 g
BILLA Bio máslo
1 snítka
Hladkolistá petržel
1 lžíce
Citrónová šťáva
1 ks
Citronová kůra
Mořská sůl hrubozrnná

Příprava

1
Nejprve si připravte citronové máslo.
2
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Poté do něj důkladně vetřete nasekanou petrželku, šťávu a kůru z citronu a sůl.
3
Hotové máslo zabalte jako váleček do potravinové fólie a dejte ztuhnout do lednice. 
4
Filety z candáta opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Kůži nařízněte, zakápněte šťávou z citronu, osolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem.
5
V misce smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanými lístky rozmarýnu, tymiánu, bazalky a máty.
6
Vzniklou směsí všechny filety potřete, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 °C přibližně 8 minut z každé strany.
7
Hotového candáta servírujte s plátky citronového másla na jednom velkém talíři.

Další recepty