Cizrnové kari s pečenými brambory


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Inspiraci v indické kuchyni v sobě náš recept rozhodně nezapře. Vegetariánské cizrnové kari s pečenými brambory je perfektní volba pro rodinnou hostinu bez masa. Připravit ho zvládnete během chvíle a jistě potěšíte všechny vegetariány u stolu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Rajčata sekaná
0.5 balení
Kokosové mléko
1 balení
Cizrna v nálevu
1 ks
Cibule žlutá
1 stroužek
Česnek balený
1 lžička
Drcený kmín
1 lžička
Kari
0.5 lžička
Mleté chilli
Sůl
5 ks
Brambory A
2 lžíce
Řepkový olej

K servírování
Jasmínová rýže

Příprava

1
Brambory očistěte, nakrájejte na menší kousky, zakápněte trochou oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.
2
V hrnci rozpalte řepkový olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte opékat do zlatova. Přidejte nakrájený stroužek česneku, a i ten nechte za stálého míchání chvíli opékat.
3
Následně přidejte krájená rajčata, kokosové mléko, kmín, chilli a kari a dle chuti osolte. 
4
Chvíli povařte, přidejte propláchnutou cizrnu, snižte plamen na střední teplotu a za občasného míchání vařte asi 20 minut, dokud omáčka více nezhoustne. Na závěr přimíchejte upečené brambory a podávejte s jasmínovou rýží.

Další recepty