Cizrnové placičky s raitou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
Rychlé, lehké a výtečné! Přesně takové jsou cizrnové placičky s indickou raitou. Recept pro vás připravila Garden & Kitchen. Pochutnají si na nich příznivci lehčího stravování i vegetariáni. Ideální recept na rychlou a lehkou večeři či oběd.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
1 plechovka
Cizrna
1 ks
Vejce M10 podestýlka
1 stroužek
Česnek
1 lžička
Římský kmín
25 g
Strouhaný parmazán
30 g
Hladká mouka
1 lžíce
Nasekaná petržel
2 lžíce
Voda
Sůl
Pepř

Dresink
1 kelímek
Jogurt bílý
1 menší ks
Okurka salátová
1 lžička
Římský kmín
1 lžička
Garam masala
1 lžíce
Čerstvá máta
Citrónová šťáva
Sůl
Olivový olej extra panenský

Příprava

1
Cizrnu z plechovky scedíme, propláchneme a poté vložíme do mixéru.
2
K cizrně přidáme česnek, koření, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, vodu a vejce. Vše rozmixujeme.
3
Do cizrnové směsi přidáme mouku a nasekanou petrželku a rukama znovu vše propracujeme.
4
Ruce namočíme do studené vody, odebereme trochu směsi a tvarujeme cizrnové placičky.
5
Cizrnové placky smažíme na rozpálené pánvi na troše oleje, 3–4 minuty z každé strany.
6

NA RAITU

Okurku, oloupeme, rozpůlíme, lžící vyndáme vnitřek a dáme stranou.
7
Okurku nožem nakrájíme na co nejmenší kousky.
8
K pokrájené okurce přidáme nasekanou mátu, koření a bílý jogurt. Vše promícháme lžící.
9
Raitu dochutíme solí a citronovou šťávou. Dáme na pár hodin do ledničky uležet.
10
Podáváme s upečenými cizrnovými plackami.