1. home
  2. recepty
  3. Cizrnový salát

Cizrnový salát


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
  • Bezmasá jídla
Cizrna je skvělá potravina plná bílkovin a esenciálních aminokyselin. Zkuste ji zařadit do svého jídelníčku třeba v tomto skvělém salátu s olivami a sýrem feta!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 plechovky
Cizrna v nálevu
200 g
Řecké olivy kalamata
2 ks
Okurka salátová
2 ks
Paprika zeleninová
2 ks
Červená cibule
160 g
Feta
4 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 lžíce
Citrónová šťáva
2 lžíce
Bílý vinný ocet
Kopr sekaný
Mořská sůl hrubozrnná
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Do velké mísy nasypte cizrnu.
2
Přidejte nakrájenou okurku, papriku, červenou cibuli a na kolečka nakrájené olivy.
3
V menší misce smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a vinným octem.
4
Dresink ochuťte solí, pepřem a přidejte ho k zelenině.
5
Nakonec do salátu přisypte nasekaný kopr, fetu a vše pořádně promíchejte.