4 osvědčené tipy na zpracování masa

Hovězí nebo vepřové je v české kuchyni naprostá klasika. Řadíte se mezi milovníky masa? Pokud ano, určitě víte, že do našich specialit je nejlepší to z českých chovů. A právě takové vám nabízíme pod známou značkou Vocílka.
Díky dvojí kontrole je toto maso skvělou volbou pro vaše domácí jídla. Chcete načerpat další inspiraci, protože už ani za boha nevíte, co uvařit? Čtěte dál a dozvíte se, jak zpracovat třeba hovězí zadní, ale i vepřové ocásky!
Máte maso na dnešním menu? Nechte ho 30 minut odpočívat v pokojové teplotě. Po položení na pánev nebo gril nebude rozdíl teplot tak velký a maso díky tomu zůstane mnohem šťavnatější. A nezapomeňte pánev rozpálit opravdu poctivě, aby se maso zvládlo pořádně zatáhnout a udrželo si veškerou šťávu.
Hovězí zadní
Pokud vám přistane na talíři kvalitní a perfektně opracované hovězí, můžete si ho dát i syrové. Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu carpaccio? Na jeho přípravu se hovězí zadní hodí naprosto skvěle! Nevíte si ale s jeho přípravou rady? Nic se neděje, Honza Punčochář vám v našem videu vše ukáže. Je to snadné: maso nakrájejte na tenké plátky, rozložte mezi pečicí papíry a rozklepejte paličkou. Potom už jen dochuťte parmezánem, olejem, pepřem nebo třeba kapary, co hrdlo ráčí.
Zarytí fanoušci české klasiky mají také jasného favorita. Z hovězího zadního můžete připravit i klasického španělského ptáčka. :)




