1. home
  2. Recepty
  3. Čočka beluga s párky na černém pivu

Čočka beluga s párky na černém pivu


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Na Nový rok se má připravovat čočka, aby se nás po celý rok držely peníze. Proto pro vás máme tradiční novoroční čočku v moderním pojetí. Černá čočka s párky na černém pivu vám jistě přijde vhod!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hrnek
Černá čočka
1 hrnek
Voda
10 ks
Jemné kuřecí párky
10 lžíce
Kečup jemný
2 ks
Cibule bílá
4 stroužek
Česnek balený
0.67 hrnek
Černé pivo
2 lžička
Drcený kmín
4 lžička
Ocet
Hladkolistá petržel
Sůl

Příprava

1
Nejprve si čočku uvařte ve vodě. Vařte podle návodu a čočku hlídejte, aby se nerozvařila. (Trvá to cca 30 minut).
2
Mezitím si nakrájejte párky na poloviny a poté na třetiny, přidejte kečup, cibuli nakrájenou na půl kolečka, prolisovaný česnek, černé pivo, drcený kmín a sůl.
3
Všechno důkladně promíchejte a připravenou směs pečte na 190 °C 25–30 minut.
4
Uvařenou čočku dochuťte octem a solí, přidejte upečenou směs párků a dozdobte nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty