Čočkový salát s burratou a nektarinkou


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Bezmasá jídla
Osvěžující, barevný a plný kontrastních chutí – přesně takový je tento letní salát podle Pavlíny Lubojatzky. Sladké nektarinky, jemná burrata, slaná šunka a šťavnatá rajčata tvoří perfektní kombinaci s čočkou a křupavým salátem little gem. Zálivka vše krásně propojí a vy si pochutnáte na lehkém, ale sytém jídle ideálním na teplé dny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 2 ks
    Salát little gem
  • 0.5 plechovky
    Čočka, připravená na páře
  • 6 ks
    Cherry rajčata
  • 2 ks
    Zralé nektarinky
  • 1 lžička
    Máslo
  • 3 plátky
    Sušený Speck Alto Adigo
  • 1 balení
    Sýr Burrata
  • Listy čerstvé bazalky

Zálivka:
  • 0.5 lžičky
    Dijon hořčice
  • 0.5 lžičky
    Hrubozrnná hořčice
  • 1 lžíce
    Tekutý med
  • 2 lžíce
    Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 0.13 lžičky
    Sušené oregano

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Všechny suroviny na dresink pečlivě promíchejte v misce s nálevkou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Little gem nakrájejte na menší kousky a v cedníku je opláchněte pod vodou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Čočku sceďte v sítku a propláchněte pod tekoucí vodou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Rajčata nakrájejte na čtvrtiny.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Okrájené osminky nektarinek opečte dozlatova na pánvi, ve které jste si předem rozpustili máslo.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Na talíř rozprostřete little gem, přidejte čočku, rajčata, natrhanou sušenou šunku, natrhanou burratu, opečené osminky nektarinek a dozdobte listy bazalky.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Na talíř rozprostřete little gem, přidejte čočku, rajčata, natrhanou sušenou šunku, natrhanou burratu, opečené osminky nektarinek a dozdobte listy bazalky..

Další recepty