Grilovaná kuřecí křídla s chilli a medem


Připraveno za
65 min
Náročnost

Kategorie
  • Sezónní recepty
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Šťavnatá kuřecí křídla v medovo-chilli marinádě, která se na grilu krásně karamelizuje, si zamilujete hned po prvním zakousnutí. Díky pálivé omáčce a bylinkám mají říz, který vyváží svěží guacamole i křupavý kváskový chléb. Ideální recept na víkendovou grilovačku

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 8 ks
    Kuřecí křídla
  • 2 ks
    Chilli papričky
  • 1 hrst
    Bylinky
  • 1 krajíc
    Ogrilovaný kvasový chléb
  • Omáčka quacamole k podávání

Marináda:
  • 2 lžíce
    Olivový olej
  • 2 lžíce
    Med
  • 1 ks
    Chilli papričky
  • 0.5 lžičky
    Sůl
  • 0.5 lžičky
    Sladká paprika
  • 1 stroužek
    Česnek
  • 0.25 lžičky
    Mletý černý pepř

Pálivá omáčka:
  • 1 lžíce
    Olivový olej
  • 2 stroužky
    Česnek, prolisovaný
  • 1 lžíce
    Balsamico
  • 0.5 lžičky
    Tabasco omáčka
  • Sůl a pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Křídla oddělte v kloubu. Smíchejte přísady na marinádu a namočte do ní křídla.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozložte marinovaná křídla na rozpálený gril, zavřete poklopem, snižte teplotu a grilujte 10 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak je potřete pálivou omáčkou a opakujte to každých 10 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s chilli papričkami, bylinkami, chlebem a s omáčkou guacamole.

Další recepty