Grilovaný rump steak a omáčka chimichurri


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Byli jste někdy u přátel na grilování a překvapilo Vás jak dobré to mají? Staňte se profíkem i vy, přečtěte si krátky recept jak ugrilovat výborný rump steak a vytvořte si své tajné triky na grilování. Tento recept patří jak na gril, tak do kuchyně.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

800 g
Hovězí zadní maso bez kosti
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
Pepř
4 větvičky
Rozmarýn
1 špetka
Sůl
100 ml
Olivový olej extra panenský
4 lžička
Citrónová šťáva z koncentrátu
1 lžička
Čerstvé oregáno
1 lžička
Mletý kmín
1 ks
Cibule šalotka
1 ks
Čerstvé chilli papričky
4 lžíce
Nasekaná petržel
2 lžíce
Pažitka
4 lžíce
Šťáva z limetky
2 špetky
Sůl
Pepř

Příprava

1
Zadní hovězí maso potřete z obou stran olivovým olejem, osolte a opepřete.
2
Maso položte na rozpálený gril a opékejte z každé strany 4 minuty.
3
Během grilování potírejte hovězí maso větvičkou orzmarýnu namočenou v olivovém oleji.
4
Maso dejte pryč z grilu, přesuňte na zahřátý talíř, zakryjte alobbalem a nechte 5–10 minut odpočívat.
5
Zatímco steak odpočívá, připravte si omáčku chimichurri.
6
Do mísy nalijte olivový olej, přidejte všechny zbývající přísady a dobře promíchejte.
7
Steak podávejte s omáčkou chimichurri.

Další recepty