1. home
  2. Recepty
  3. Holandský řízek s máslovou kaší

Holandský řízek s máslovou kaší


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Večeře
Když vás dožene chuť na klasiku, přijde holandský řízek s bramborovou kaší rozhodně vhod. Všichni tento recept známe a jistě ho také milujeme. Nebo alespoň ti, kteří mletému masu prostě neodolají. Pusťte se s námi do tradičního "holanďáku"!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Holandský řízek
500 g
Vepřové maso mělněné
300 g
Hovězí maso mělněné speciál
1 hrst
Hladkolistá petržel
200 g
Gouda 48%
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
30 g
Strouhanka
1 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule žlutá
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Na obalení
Hladká mouka
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Strouhanka

Kaše
500 g
Brambory konzumní pozdní přílohové
200 g
České máslo 84 % mléčného tuku

K servírování
Kadeřávek
Okurka salátová

Příprava

1
Mleté maso, pokrájenou petrželku, nastrouhaný sýr, vejce, strouhanku, utřený česnek, cibulku nakrájenou nadrobno, sůl a pepř smíchejte dohromady.
2
Vytvarujte stejně velké karbanátky.
3
Ty obalte v trojobalu a osmažte dozlatova.
4
Brambory uvařte doměkka a sceďte. Přidejte máslo a vymíchejte hladkou kaši.
5
Kadeřávek spařte a okurky nakrájejte na tenké plátky. Jakmile je vše hotovo, můžete podávat.⁠

Další recepty