Husí prsa s grepem, granátovým jablkem a zelím


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Kachní prsíčka určitě znáte, ale už jste si doma někdy připravili třeba husí? Jsou výtečná, skvěle si rozumí se zelím, ale také třeba s voňavým koriandrem. Tento salát s husím prsem v lehce asijském stylu si můžete připravit třeba i na sv. Martina. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Husí prsa
Červené zelí
Mrkev
Grapefruit
Granátové jablko
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Koriandr

Zálivka
5 lžic
Bílý vinný ocet
2 lžíce
Třtinový cukr
5 lžic
Olivový olej extra panenský
2 plody
Šťáva z limetky
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Husí prso nejprve pomalu opékejte na pánvi kůží dolů. Tu předtím lehce nařízněte a maso osolte a opepřete.
2
Poté prso otočte a pečte i z druhé strany hezky dohněda.
3
Zelí a mrkev nakrájejte na nudličky, přidejte dílky grepu a granátové jablko.
4
Ochuťte zálivkou z bílého vinného octa, cukru, olivového oleje, soli a šťávy z limet.
5
Husu po opečení vložte na 5–10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
6
Nakrájejte ji na plátky a servírujte se salátem posypaným koriandrem.