Kapr na medu s vlašskými ořechy


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sezónní recepty
Ne každý má tak chuťově specifickou rybu chuť, ale kapr patří mezi české speciality už neskutečně dlouho. Vánoční klasika v trojobalu je jasná, ale co letos zkusit něco netradičního? Náš kapr na medu s ořechy není nijak náročný a chutná fantasticky!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2.5 kg
Kapr
80 g
České máslo 84 % mléčného tuku
7 lžic
Med lesní český
3 lžíce
Dijonská hořčice
5 lžiček
Worcester
80 g
Vlašské ořechy - jádra

Salát
1 kg
Brambory A
5 lžic
Slunečnicový olej s vitaminem D
1 lžíce
Hrubozrnná hořčice
1 lžíce
Hořčice plnotučná
1 ks
Červená cibule
4 ks
Okurky, slazeno pouze cukrem
3 lžičky
Hladkolistá petržel
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
4 lžíce
Okurkový lák

Příprava

1

POSTUP KAPR

Troubu předehřejte na 180 °C. Podkovy z kapra omyjte, osušte a dochuťte solí s pepřem.
2
Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcesterem. Směs vetřete do podkov a vložte je do vymazaného pekáče.
3
Pak je posypejte nakrájenými ořechy, přelijte zbylou omáčkou a zakryjte alobalem.
4
Po cca 20 minutách pečení alobal sundejte, kapra podlijte trochou vody a dopečte dozlatova
5

POSTUP LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a všechny nakrájejte na kolečka.
6
Oloupanou cibuli nakrájejte na proužky a okurky na drobná kolečka.
7
Vše smíchejte v míse a postupně dochuťte olejem, hořčicí, solí a pepřem.
8
Podle chuti přidejte také okurkový lák a nakonec zasypejte nasekanou petrželkou.