1. home
  2. recepty
  3. Klobása s cibuládou

Klobása s cibuládou


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Večeře
Klobása s cibulí? To je přece neskutečná lahůdka. Pokud této kombinaci fandíte a nevadí vám sladší chutě, vyzkoušejte klobásku s poctivou domácí cibuládou. Nebudete litovat!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Vocílkova klobása s chilli
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
4 ks
Červená cibule
3 ks
Cibule šalotka
3 lžíce
Třtinový cukr very dark
3 lžíce
Ocet balsamico di modena
400 ml
Hovězí vývar
400 ml
Červené víno
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 snítka
Rozmarýn

Příloha
Brambory C
Anglická slanina plátky
Čerstvé mléko plnotučné
České máslo 84 % mléčného tuku
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Klobásy podélně nařízněte a opečte na pánvi nasucho.
2
Vyndejte z pánve, dejte stranou a pusťte se do cibulády.
3
Na rozehřátém oleji orestujte dosklovata pokrájenou červenou cibuli a šalotku.
4
Přidejte třtinový cukr, aceto balsamico, stáhněte plamen a nechte zkaramelizovat.
5
Poté postupně po menších dávkách přilévejte vývar a víno. Vždy nechte várku pozvolna zredukovat a znovu přidejte.
6
Redukování proveďte alespoň třikrát.
7
Cibuládu osolte, opepřete.
8
Do pánve s cibuládou vraťte klobásy, zasypte pokrájeným rozmarýnem a krátce prohřejte.
9
Podávejte s domácí nastavovanou kaší.

Další recepty