Kozí sýr s malinovým přelivem na salátovém lůžku


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Předkrmy
  • Vegetarián
Jen několik surovin, ale taková exploze chutí! Kozí sýr si totiž s malinami náramně rozumí, a díky tomu vytvoříte dokonalý předkrm, který nastartuje vaše chuťové buňky. Tento lahodný předkrm si rozhodně najde místo ve vašem repertoáru.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Kozí sýr BILLA Naše BIO
1 ks
Hlávkový salát
1 ks
Salát ledový
1 ks
Lollo biondo
1 ks
Lollo rosso
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 lžička
Vinný ocet Aceto Balsamico
Šťáva z citronu
Sůl
Pepř
1 lžička
Extra jam malina
200 g
Maliny
50 g
Třtinový cukr
1 lžíce
Kukuřičný škrob
Šťáva z pomeranče

Příprava

1
Maliny, cukr a šálek vody dejte do rendlíku. Pomalu přiveďte k varu a mezitím rozmíchejte ve 2 dl vody lžíci škrobu. Až začne směs probublávat, přidejte rozmíchaný škrob a nechte minutu přejít varem. Dochuťte pomerančovou šťávou.
2
Saláty rozeberte na listy, opláchněte studenou vodou, nechte okapat a osušte bavlněnou utěrkou. Z oleje, balsamikového octa, marmelády a citronové šťávy vyšlehejte zálivku. Dochuťte solí a pepřem. Ve velké míse dobře promíchejte.
3
Připravte si talíře, na které rozložte směs salátů. Doprostřed salátového lůžka uložte plátky sýra, které můžete před podáváním lehce nahřát (5 minut při 150 °C) a položit na toast.
4
Podávejte přelité teplým malinovým přelivem.