Krémové dýňové špagety se slaninou 


Připraveno za
40 min
Náročnost

Kategorie
  • Online nákup
  • Sezónní recepty
  • Těstoviny a nudle
  • Hlavní jídla

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Cibule
  • 2 lžíce
    Máslo
  • 750 g
    Dýně Hokkaido
  • 400 ml
    Vývar
  • 1 hrst
    Zelené bylinky (tymián, oregano)
  • 150 ml
    Smetana 33%
  • 298 g
    Slanina
  • 300 g
    Špagety
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakrájejte cibuli, zpěňte ji na másle, přidejte na kostky nakrájenou dýni, opéčte, podlijte vývarem (tolik, aby trčely špičky kostek dýně), přidejte nasekané bylinky osolte, přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a poté nechte na mírném ohni změknout.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Potom přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. V mezičase si ještě opečte slaninu na kostky a uvařte špagety naskus.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Špagety dejte rovnou do omáčky a hned podávejte s tou opečenou slaninou. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tip: Do omáčky můžete nastrouhat i muškátový oříšek a při servírování můžete posypat parmezánem.